כמושווארמה

image

כמושווארמה אורגינל. זיוף מעולם לא היה טעים כל כך

והפעם בפינתינו מאכלי חיקוי, כמו שווארמה אמיתית מהמטבח של הקיבוץ. בואו נדבר דוגרי, במצב הנוכחי של הדברים אנחנו מקפידים על כל שקל שאנחנו מוציאים: סיגריות, יציאות, בגדים, מרחיבי תודעה וחול לחתול. אפילו על מנה שווארמה, שפעם יכולת לקבל בעשרים שקל כולל השתייה, אנחנו מתחשבנים. אז בטח שאוכלים יותר בבית כדי לחסוך ולנסות להישאר עם הראש טיפה מעל המים. אממה, גם מחירי חומרי הגלם עלו יחד עם כל שאר הדברים וצריך להתחיל לעשות בחירתה של סופי וללכת לכיוון הילד היותר זול. אז למי שלא ידע, בשר אמיתי לשווארמה, יעאנו הודו נקבה ורוד עם פסים יפים של שומן (זה כאילו פרגיות של הודו), עולה בין ארבעים לחמישים שקל במקרה הטוב. אז האם זה אומר שתצתרכו לוותר על הפנטזיה הסודית שלכם להכין שוואמה ביתית? לא חברים. לא ניתן לבעלי ההון והשררה לנפץ את חלומותינו. אנחנו נכין שווארמה על אפו וחמתו של יצחק תשובה.

לא שנשתמש בחזה הודו (שזה כמעט חצי מחיר) ונוסיף לו קצת עסיסיות בעזרת חתיכות של שומן כבש, ונחפה על הטעם בעזרת טיבול אגרסיבי ובצל מטוגן שזה תמיד טעים. התוצאה שמתקבלת, אם עוצמים את העיניים ומדמיינים גבר מיוזע בגופיית אבא מכה ומצוייד במסור חשמלי, מזכירה מאד את המקור.

כמושווארמה אוגינל – מה צריך

קילו חזה הודו, שני בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק, תערובת לשווארמה או כזו שמכינים בבית מכפית כמון, כפית כורכום, חצי כפית קינמון, כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח, שמן סויה או חמנייה, העיקר לא זית

איך מכינים?

קודם כל מכינים את התערובת שווארמה (או שמשתמשים בקנויה מהסופר, מה שנקרא תבלין שווארמה) ומערבבים אותה עם 3 כפות שמן. מברישים את חזה ההודו מכל הצדדים בתערובת וזורקים אותו לתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשהו כמו 30 דק'.

image

ההודו לפני ביקור החובה שלו בתנור החם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בינתיים קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם על אש גבוהה עם חלק מהשמן המטובל שנשאר, תוך ערבוב כל דקותיים למשך רבע שעה ואפילו יותר (העיקר שלא יישרף). כשהבצלים מוכנים מחכים קצת שההודו יסיים את ענייניו בתנור ומוציאים אותו

 

image

בצל שחום תמיד עדיף. ועף מילה על השד העדתי

 

כשההודו מוכן נותנים לו להתקרר על הקרש כמה דקות ואז פורסים וחותכים אותו לנתחים וקוביות. לא נורא אם הוא אפילו יותר מוורדר כי הוא עוד יקבל את שלו במחבת. סופר חשוב לא לייבש אותו בתנור, אז מומלץ לדקור אותו מדי פעם עם מזלג ולראות שהוא לא מוצק מדיי. בתמונה הוא אפילו יותר ורוד ממה שרצוי

image

הודו על גבול יובש. זכרו ולימדו, שלא יקרה לכם גם כן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עכשיו מוסיפים את השומן כבש למחבת עם הבצל ומקפיצים אותם יחדיו איזה חמש דקות על אש בינונית כדי שהשומן יתמוסס וייתן לנו את טעם הרמאות של שווארמה (נוסיף גם את מה שנשאר מתערובת התבלינים) אמיתית. מוסיפים את ההודו ואת שאר הטיבול, מערבבים על אש בינונית עד שההודו דרגה אחת אחרי וורדר.

לשים בפיתה, להטביע בטחינה ולדמיין את הגבר המיוזע מתחילת הפוסט

כתיבת תגובה